ROTI 2013 julkaistu

Sami Pylvänäinen (sami.pylvanainen a verkkovaraani.fi), 18.4.2013

Rakennetun omaisuuden tila eli ROTI on parin vuoden välein julkaistava raportti, joka kertoo kotimaisen rakennetun ympäristön nykytilasta ja tulevaisuudesta. Miten maa makaa?

ROTI 2013 julkaistu

Suomen Rakennusinsinöörien Liiton ROTI 2013 -raportti selvitti neljättä kertaa asiantuntijoiden näkemyksiä rakennetun ympäristön nykytilasta ja tulevaisuudesta. Ensimmäistä kertaa aiheesta teetettiin myös laaja kansalaiskysely. Työssäkäyntialueiden välillä on isoja eroja, ja ekologisuus on vielä kaukana kansalaisten arjesta. Nopeasti monimutkaistuvaan maailmaan valtioneuvostolle ehdotetaan työkaluksi hallinnonalojen uudelleenjärjestelyä – uudeksi rakennetun ympäristön ministeriöksi.

Raportti luovutettiin kuntaministeri Henna Virkkuselle ja se on saanut hyvän huomion mediassa. Suora julkistamistilaisuus Säätytalolta Helsingistä oli katsottavissa netin kautta, jolloin myös verkkopalvelu avattiin.

ROTI.FI

Olemme vastanneet ROTI-verkkopalvelun toteutuksesta jo vuodesta 2007 lähtien, jolloin ensimmäinen raportti julkaistiin. Uudessa raportissa on myös nähtävillä miten rakennusten, liikenneverkkojen, yhdyskuntatekniikan sekä koulutuksen ja kehityksen tila on muuttunut viimeisten vuosien aikana.

www.roti.fiTakaisin

ROTI 2013

Meihin luottavat jo