Lahjoita elämä!

Sami Pylvänäinen (sami.pylvanainen a verkkovaraani.fi), 19.3.2009

Toteutimme asiakkaallemme, Munuais- ja maksaliitolle, kampanjasivuston tiedottamaan akuutista elinsiirtopulasta. Lahja Elämälle –sivusto haastaa allekirjoittamaan Elinluovutuskortin ja haasteen otti ensimmäisenä vastaan ”tv:stä tuttu” Peter Nyman. Ota haaste vastaan ja osallistu tärkeän asian puolesta!

Lahjoita elämä!

FAKTA: akuutti siirtoelinten tarve Suomessa – vuosittain kuolee kymmeniä ihmisiä turhaan
Elinsiirto on monissa tapauksissa ainoa mahdollisuus potilaan terveyden palauttamiseksi. Ellei maksan, sydämen tai keuhkon siirtoa tehdä ajoissa sitä tarvitsevalle, potilas menehtyy. Suomessa on pulaa siirtoelimistä ja tälläkin hetkellä 200-300 ihmistä odottaa elinsiirtoa. Kun siirtoelimiä ei ole saatavilla, joka vuosi kymmeniä ihmisiä kuolee turhaan odottaessaan sopivaa siirrännäistä.

Kampanjasivusto herättämään mielenkiintoa ja osallistumista sekä tiedottamaan elinsiirroista ja lainsäädännöstä
Toteutimme Lahja Elämälle –sivuston yhdessä Munuais- ja maksaliiton kanssa tavoitteena herättää mielenkiintoa ja saada mahdollisimman monet osallistumaan allekirjoittamalla Elinluovutuskortin. Haasta kaveri –toiminnolla haasteiden toivotaan leviävän laajasti ja Elinluovutuskorttien yleistyvän käytössä. Kampanjatavoitteen lisäksi uusitulta sivustolta löytyy perustiedot munuaisen-, maksan-, sydämen-, keuhkon- ja kudosten siirroista sekä tehtyjen elinsiirtojen määristä. Useimmin kysyttyjen kysymysten tietopankista löytyy vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja lisäksi sivustolla on tietoa elinsiirtotoimintaa säätelevästä laista.

Lahja elämälle on Munuais- ja maksaliiton, Hengitysliitto Helin, Näkövammaisten Keskusliiton, Suomen Diabetesliiton, Suomen Sydänliiton ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry:n yhteinen hanke, jota tukee Raha-automaattiyhdistys.

www.lahjaelamalle.fiTakaisin

Meihin luottavat jo