Responsiivista suunnittelua!

Sami Pylvänäinen (sami.pylvanainen a verkkovaraani.fi), 17.1.2013

Tulevaisuuden sivut skaalautuvat mobiililaitteille kuten tableteille tai älypuhelimille. Tulevaisuus tuli jo. Meillä Verkkovaraanissa saatiin ensimmäinen responsiivista suunnittelua hyödyntävä sivusto valmiiksi, joka luovutettiin Kemesta ry:lle.

Surffailua mobiililaitteilla

Internetin käyttö mobiililaitteilla kasvaa kohisten. Yhä useampi kuluttaja surffaa netissä, etsii tietoa ja palveluita, vertailee, tekee ostopäätöksiä ja jopa verkko-ostoksia älypuhelimella tai tabletilla.

Faktat puhuvat selvää kieltä

  • 10/2012: Viime lokakuussa langattomilla päätelaitteilla tapahtuva internetin käyttö ylitti kymmenen prosenttia kaikesta maailman nettisurffailusta
  • 12/2012: Joulun 2012 hittituotteita olivat tabletit ja älypuhelimet; esim. joulupäivänä aktivoitiin yli 17,4 miljoonaa uutta Android- tai Applen iOS-käyttöjärjestelmällä varustettua laitetta
  • 12/2012: Mobiiliostaminen on niin ikään lisääntynyt. Jopa 16% kuluttajista suunnitteli tekevänsä suurimman osan jouluostoksia mobiililaitteilla ja 29% teki niillä taustaselvitystä ennen kauppareissua (ja toki myös kaupassa)

Käyttökokemukset ratkaisevat


Käyttökokemukset vaikuttavat huomattavasti verkkopalveluiden valintoihin - ja ne korostuvat älypuhelimia käytettäessä. Pieneltä ruudulta ei jaksa tihrustaa suuria tekstimassoja tai etsiä laajasta sivurakenteesta sitä tarvitsemaansa sisältöä. Tieto täytyy esittää selkeästi, tiiviisti ja tuoda esiin ne käyttäjän kannalta tärkeät asiat (esim. hakutoiminnot, osoitetiedot tai yhteydenottomahdollisuudet). Toki valtaosa käyttäjistä liikkuu verkossa edelleenkin tietokoneella, mutta mobiilisurffaamisen määrä ei suinkaan ole vähentymässä - päin vastoin. Meillä Suomessa skaalautuvat mobiilikäyttöön suunnittellut nk. responsiiviset sivut ovat yleistymässä tämän vuoden aikana. Toki ne antavat toimijasta edistyksellisen mielikuvan, mutta tärkeämpää on kuitenkin hyvän käyttökokemuksen tarjoaminen - käytettiin sivustoa mihin tarkoitukseen hyvänsä.

Meillä Verkkovaraanissa kehitetään jatkuvasti omaa osaamistamme ja responsiivinen eli mobiililaitteet huomioiva suunnittelu otettiin selkeäksi syksyn 2012 teemaksi. Asiaan perehdyttiin niin teknisesti kuin myös suunnittelun ja käytön näkökulmasta. Työtä tehtiin tiiviisti asiakasprojektien yhteydessä ja ensimmäinen responsiivinen sivusto julkaistiin heti tammikuussa asiakkaan sisältötuotannon valmistuttua.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin toteutetaan teidänkin verkkopalvelu mobiilisurffailuun sopivaksi!

Sami Pylvänäinen
Toimitusjohtaja, Verkkovaraani Oy
puh. 040 8256267
sami.pylvanainen a verkkovaraani.fi

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntöTakaisin

Meihin luottavat jo